vineri, 27 martie 2009

MICII PRIETENI AI ISTORIEI

in data de 25 aprilie 2009, se va desfasura etapa judeteana a concursului" Micii prieteni ai Istoriei", la Scoala cu clasele I - VIII "H. M. Berthelot" Ploiesti, ora 9,30.

Temele propuse:

Clasa a V-a : PREISTORIA, ORIENTUL ANTIC, GRECIA ANTICA, GETO-DACII
Clasa a VI-a: SOCIETATEA MEDIEVALA, IERARHIA SOCIALA, STATELE MEDIEVALE, IMPERIUL OTOMAN SI TARILE DIN SUD - ESTUL EUROPEI
Clasa a VII-a: CONGRESUL DE LA VIENA, MISCARILE DE LA INCEPUTUL SECOLULUI AL XIX-LEA, REVOLUTIA DE LA 1848-1849, STATELE MODERNE, PRIMUL RAZBOI MONDIAL.

Echipajele vor fi formate din cate 2 elevi/clasa pentru proba de cunostinte generale si 2 elevi/clasa pentru proba de eseu. Componenta echipajelor va fi transmisa la Scoala "H.M. Berthelot" pe adresa de mail : taicuturodica@yahoo.com, pana la data de 30 martie 2009.
Scolile participante: C.N. "Mihai Viteazul" Ploiesti, Sc. "Emil Palade" Ploiesti, Sc. "Sf. Vineri" Ploiesti, SAM "Gh. Panculescu" Valenii de Munte, Gr. Sc. Valea Doftanei, Sc. Telega, Sc. "Ion Campineanu" Campina, SAM Magurele, Sc. Aricestii Zeletin, Sc. Grosani Slanic, Sc, "H.M. Bethelot" Ploiesti, Lic. Filipestii de Padure.

Un comentariu:

  1. pentru acest concurs este prea tarziu sa trimitem lista cu elevi pe 6 aprilie?nu am stiut ca exista o data limita pentru inscriere. imi cer scuze pentru aceasta scapare!

    RăspundețiȘtergere